Välkommen på Elbilsdag!

Den 13 maj är det elbilsdag här hos oss, då kan du provköra elbilar, lära dig mer om elbilsladdning och lyssna på spännande föredrag med bland andra Tina Thörner.

Datum och tid: 13 maj kl. 11-15
Plats: Orrholmsgatan 15

Spännande föredrag

Ikon - info

Du kan välja att gå på två intressanta föredrag, de körs två gånger så du kan stanna och lyssna på båda om du vill.

Styrkan på förändringens vindar tilltar, Tina Thörner

Tid: kl.12 samt kl.13.30 (OBS! Begränsade platser, var där i god tid)

Är du den som bygger vindskydd, tror och hoppas att det hela ”blåser förbi” eller har du redan börjat planera och strukturera för att bygga anpassningsbara väderkvarnar? Under ca 30 minuter kommer Tina Thörner inspirera och berätta om sin mentala verktygslåda och hennes ”rally mindset” när det gäller att bemöta – hantera – våga och omsätta förändring. Någor som har varit A och O, för hennes rallytävlande samt bilbranschen hon jobbat med under 25 år.

Elbilsmyter, Tibor Blomhäll från Tesla Club Sweden

Tid: kl.12 samt kl.13.30 (OBS! Begränsade platser, var där i god tid)

Håller batterierna? Kan man köra på vintern? Kan man åka långt? Hur lång tid tar det att ladda? Föreläsningen passar elbilsskeptiker, dig som vill veta mer om elbilar och faktiskt även dig som redan har en elbil.

Elbilsmodeller och provkörning

ikon - bil

Vi får besök från flera olika bilhandlare som har med sig sina olika elbilsmodeller. Du kan ställa frågor och självklart får du provköra om du har åldern inne. På plats ser du:

  • Autowåx
  • Flash Auto
  • Lecab
  • Tesla

Laddstolpar och laddboxar

ikon - laddstolpe

Vi får också besök från leverantörer av laddare. För att ladda säkert är det viktigt att du har rätt utrustning, olika typer kan passa dig beroende på var laddaren ska stå och hur många som ska använda den. Ställ dina frågor till leverantörerna:

  • Chargestorm
  • Chargeamps

Vi finns självklart också på plats för att hjälpa dig i de här frågorna, läs mer nedan.

För dig som vill sätta upp laddare

ikon - blixt

Vi kan på olika sätt hjälpa dig att sätta upp laddare i hemmet, på arbetsplatsen eller på offentliga parkeringar. Vi kan bland annat hjälpa till i valet av laddare, med installation och med drift. Vi finns på plats så att du kan fråga oss hur det går till.

Ställ dina frågor om elbilar och laddning

ikon - fråga

Du kommer att kunna gå runt till olika rum med olika teman. Vi får besök från erfarna elbilsägare som pratar om elbilsresor och om det laddade hemmet med solceller, energilagring, laddbox och elbil.

Något gott för magen

ikon - hjärta

Det kommer finnas korv med bröd och något litet att fika.

Ta sig hit

Åker du buss kan du ta de flesta bussarna in till Stora torget och gå hit (cirka 17 min) eller så tar du buss nummer 7 mot Orrholmen och går av vid Näbbgatan. Kommer du med bil kan du parkera utanför oss längs gatan (rådande parkeringbestämmelser gäller).