Logotyp

Fel i elnätet oberoende av varandra

Till dig som bor i västra Karlstad och drabbades av tre täta strömavbrott nyligen: ber om ursäkt för krånglet!

Oftast fungerar elnätet så bra att du där hemma egentligen inte riktigt tänker på att den finns. Men den senaste tiden har vi tyvärr haft tre större fel i högspänningsnätet på kort tid - den 6, 17 och 22 juni - och samtliga har berört dig som bor i de västra delarna av Karlstad.

De två första felen, som berodde på ett fel i högspänningsnätet, är oberoende av varandra men drabbade olyckligtvis samma områden (Zakrisdal, Dingelsundet, Kartberget, Björkås, Bellevue, Gruvlyckan, Ulleberg, Gräsdalen). Det tredje felet uppkom under arbetet och återgången till det normala kopplingsläget och orsaken var ett fabrikationsfel på en av våra apparater, men detta är nu åtgärdat.

Vi ber om ursäkt!

Det är alltid besvärligt när strömmen försvinner och vårt mål är självklart att alla kunder ska ha ström alla timmar om dygnet. Men ibland blir det som nu och fel råkar drabba samma område vid flera tillfällen. Vi arbetar hårt för att detta inte ska hända igen och vi både underhåller och utvecklar ständigt samtliga delar av vårt elnät.

Vi ber om ursäkt för strömavbrotten och de problem de förde med sig.

Sidan uppdaterad: 2023-06-27

24 September 2023