Telefoni

Här kan du läsa om de vanligaste sätten att koppla in din telefon beroende på dina behov och hur din anslutning ser ut.

Bredbandstelefoni

Bredbandstelefoni är den vanligaste telefonitjänsten bland våra kunder. Då färdas telefonisignalen tillsammans med Internetsignalen. För att kunna ha bredbandstelefoni måste du därför ha en Internettjänst.

Telefoni Prio

Telefoni Prio ger dig också tillgång till bra och billig telefoni. Skillnaden mot bredbandstelefoni är att du inte behöver ha någon Internettjänst. Med andra ord kan du alltså välja att enbart ha telefoni och inga andra tjänster.

Villa eller lägenhet med mediabox

Alla villor och många lägenheter som är anslutna till stadsnätet har en mediabox som tar emot signalen för Internet, TV och telefoni. Tänk på att varje port i mediaboxen är avsedd för en viss tjänst, var därför noggrann med att koppla rätt så att din anslutning kommer igång som den ska. Läs mer här.

För att ansluta din telefon via mediaboxen gör du såhär:

  • Koppla din telefonidosa, som du får av tjänsteleverantören, till rätt port i din mediabox (observera att det är olika portar för bredbandstelefoni och telefoni Prio).
  • Anslut din telefon till telefonidosan.

Lägenhet utan mediabox

För att ansluta din telefon utan mediabox gör du såhär:

  • Koppla din telefonidosa, som du får av tjänsteleverantören, till bredbandsuttaget.
  • Anslut din telefon till telefonidosan.

Vill du ha fler portar för telefoni Prio behöver du en så kallad switch (ej bredbandsrouter). Den kan du köpa av oss eller i de flesta elektronikbutiker.

Telefon

Med bredbandstelefoni och telefoni Prio kan du fortsätta att använda din vanliga telefon. Du hittar mer information under Frågor och svar.