TV

Här kan du läsa om de vanligaste sätten att koppla in din TV beroende på dina behov och hur din anslutning ser ut.

Kabel-TV

Kabel-TV via stadsnätet ger dig tillgång till tjänster med både digital och analog signal. Med kabel-TV behöver du ingen digitalbox, du kopplar bara dina TV-apparater till de antennuttag som finns. Du kan även titta på olika kanaler på olika TV-apparater.

IP-TV

Vill du ha bästa kvalitet rekommenderar vi dig att beställa ett digitalt utbud, i det här fallet IP-TV. IP-TV levereras med en digital signal, vilket betyder att du behöver en digitalbox till varje TV-apparat. De flesta tjänsteleverantörer erbjuder olika boxar så att du kan hitta den som passar dig bäst. Tjänst och box beställer du här. 

Villa eller lägenhet med mediabox

Alla villor och många lägenheter som är anslutna till stadsnätet har en mediabox. Till den kommer signalen för Internet, TV och telefoni (detta är alltså inte samma sak som en digitalbox till TV:n). Tänk på att varje port i mediaboxen är avsedd för en viss tjänst, var därför noggrann med att koppla rätt så att din anslutning kommer igång som den ska. Läs mer här.

Har du kabel-TV kopplar du en vanlig antennkabel till antennuttaget på din mediabox. Antennkabelns andra ände sätter du i din TV. Vill du ha fler uttag för kabel-TV kan du bygga ett fastighetsnät där antennkabeln sprids ut till olika ställen i din bostad.

Har du IP-TV ansluter du digitalboxen till rätt port på mediaboxen, därefter kopplar du digitalboxen till TV:n.

Lägenhet utan mediabox

Alla lägenheter som är anslutna till stadsnätet har ett bredbandsuttag. 

Har du kabel-TV ska du kontakta din fastighetsägare eller kabel-TV-leverantör så berättar de hur du ska koppla din TV.

Har du IP-TV kopplar du din digitalbox till bredbandsuttaget, därefter ansluter du din TV till digitalboxen. Vill du ha fler uttag för IP-TV behöver du en switch (ej bredbandsrouter). Den kan du köpa av oss eller i de flesta elektronikaffärer.