Så funkar mediaboxen

Mediaboxen är till för att ta emot de tjänster du valt att använda, och ingår i din anslutning till Karlstads El- och Stadsnät.

Mediaboxen monteras i din fastighet och kopplas till fibern. På mediaboxen finns olika portar som var och en har en speciell funktion, därför är viktigt att du kopplar rätt sladd till rätt port för att tjänsterna ska fungera.

Klicka på din mediabox för att se vad de olika portarna är till för!

 

CTS 

 

Mediabox 4 portar

Inteno (mindre)

 

Inteno

 

PacketFront (nyare)


PacketFront (äldre)


HAR DU INGEN MEDIABOX?

Har du endast ett bredbandsuttag och vill ha Internet, TV och telefoni kan du skaffa en mediabox för att lättare ansluta dina tjänster och för att få bästa kvalitet. Kontakta oss så hjälper vi dig med detta.

Vill du ha hjälp med att bygga fastighetsnät hittar du kontaktuppgifter här.

Problem med din anslutning?

Vi jobbar ständigt med att förbättra driftsäkerheten i vårt stadsnät, men ibland händer det att något strular. Om du har problem med din anslutning behöver du göra en felanmälan till din tjänsteleverantör. Det finns dock några enkla knep som vi visar i filmen nedan som du kan använda dig av om du någon gång upplever ett avbrott i din anslutning. Det hjälper i de flesta fall och det är något som du alltid blir ombedd att göra när du ringer och felanmäler.