Game over för ADSL. Är ditt företag redo?

Fiberanslut ditt företag till stadsnätet och slipp oroa dig över ert bredband.

Privatperson och vill ansluta din villa eller radhus? Läs mer här!

 

Hör av dig så hjälper vi er!

Just nu kan ni få bredband via stadsnätet till ett väldigt förmånligt pris, i vissa fall ända upp till 60 procents rabatt. Hör av dig så berättar vi mer!

Kontakta oss på 054-540 74 00, mejla foretag.stadsnat@karlstad.se eller fyll i vårt kontaktformulär så hör vi av oss.

Tiden för ADSL är förbi, Men vad innebär det?

ADSL är en föråldrad teknik som ursprungligen är byggd för telefoni. "Internet via telefonjacket" är ett vanligt namn på det och i grund och botten är fastigheten ansluten via en koppartråd med relativt dålig kapacitet. 

Fler och fler ADSL-stationer släcks ner runt om i landet, så även i Karlstad. Här är nedsläckningen redan igång och varje år riskerar ett stort antal Karlstadsbor och -företag att stå utan bredband om man inte ansluter sig till fiber i tid. För att inte riskera att det händer just ditt företag är det klokt att agera nu, innan det är för sent. Har ni otur kan just er anslutning släckas redan nästa år.

Varför är Karlstads stadsnät bra för ert företag?

Eftersom stadsnätet bygger på fiberoptik kan vi erbjuda en anslutning med fantastisk kapacitet. Fiber är det överlägset bästa sättet att överföra digital information på - både i dag och i framtiden. Fiberoptiken ger en säkrare infrastruktur och ett stabilare nät, vilket ger ert företag en anslutning som ni kan lita på. 

Det öppna nätet

Vi erbjuder ert företag full frihet. Tack vare att stadsnätet är ett så kallat öppet nät finns det flera olika tjänsteleverantörer att välja mellan. Leverantörerna konkurrerar på lika villkor vilket bästa förutsättningar för er som kund - hög kvalitet till ett lågt pris. Klicka här för att titta närmare på vårt tjänsteutbud.

Allt det här via stadsnätet:

  • Internet, TV och telefoni, allt i en och samma anslutning.
  • Hög prioritet av våra tjänsteleverantörer vid felhantering.
  • Internethastigheter upp till 1 Gbit/s i båda riktningar.
  • En framtidssäker anslutning som svarar upp mot morgondagens krav.

Med stadsnät in i framtiden

En anslutning till stadsnätet innebär en framtidssäker anslutning. Bortsett från att fibern i sig erbjuder en kapacitet som klarar framtida tjänster med råge, finns det en hel del spännande saker runt hörnet som vi arbetar med i detta nu - IoT (Internet of Things, sakernas internet) och fastighetsstyrning för att nämna några.

Det lokala valet

Vi är väldigt stolta över att vara lokala. Vi har hela vår verksamhet här i Karlstad, med andra ord är ni varmt välkomna in på en kaffe om ni har vägarna förbi. Med hela personalstyrkan i Karlstad kan vi dessutom hålla en hög driftsäkerhet med väldigt få och korta driftstörningar.

Vår största prioritet är att finnas till och verka för Karlstadsbornas bästa, det är oerhört viktigt för oss. 

Fiber eller 4G/5G?

Titta gärna på vår livesändning där vi bland annat pratar bredbandsutbyggnad och fiber kontra trådlöst bredband.

Vill du läsa mer om fiber kontra 4G/5G? Här är redogör vi för skillnaderna mellan de två olika teknikerna, och varför det trådlösa alternativet inte kan tävla mot fiber.