Villaägare

Stadsnätet ger dig en fiberanslutning med massor av möjligheter. Du får ett snabbt och säkert bredband med massor av tjänster att välja bland. Befriande bredband helt enkelt.

VILL DU OCKSÅ HA EN FIBERANSLUTNING?

Via stadsnätet får du följande möjligheter:

  • Internet, TV och telefoni i ljusets hastighet.
  • Ett hundratal tjänster att välja bland från många olika leverantörer.
  • Internethastigheter mellan 1-1000 Mbit/s i båda riktningar.
  • En framtidssäker fiberanslutning och en investering som sannolikt ökar värdet på din bostad.

Fiber eller 4G/5G?

Har du svårt att avgöra vad som egentligen är skillnaden mellan 4G, 5G och fiber? Du är inte ensam. Här redogör vi för skillnaderna mellan de två olika teknikerna, och varför det trådlösa alternativet inte kan tävla mot fiber.

Hur blir jag ansluten?

När vi ansluter en villa måste vi planera, gräva och dra fiber. För att det ska bli lönsamt för alla behövs ett tillräckligt stort intresse i ditt område. Först då kan en anslutning till stadsnätet bli möjlig. En anslutning sker i olika steg:

  • 1. Intresse. Här tar vi in intresseanmälan och avtal. Vi håller ett öga på antalet anmälningar. När vi ser att det finns ett tillräckligt stort intresse, eller när vi ser en möjlighet till att bygga ut, går vi över till nästa fas.
  • 2. Beställning. Nu börjar vi bearbeta ditt område för att få in så många avtal som möjligt. När tillräckligt många i ditt område har beställt en anslutning fattar vi beslut om genomförande.
  • 3. Byggnation. När tillräckligt många har bestämt sig för en anslutning och skickat in avtal börjar vi att bygga ut vårt nät för att ansluta dig och ditt område. Du får självklart information längs vägen.
  • 4. Uppkoppling och efteranslutning. Nu är ditt område anslutet! Om du inte valde att ansluta dig i samband med byggnationen har du chansen att göra det i efterhand.

Bor du i ett område där det redan finns fiber går anslutningsprocessen mycket snabbare. Då är det bara att installera fibern in till din villa. Detta gäller så länge din villa finns i närheten av befintlig kanalisation och fiber. Du får gärna kontakta oss för mer information.

Vad kostar en anslutning?

Klicka här för att komma till vår beställningssida där du även kan se priset för en anslutning i ditt område.