2019-11-13

Vi uppgraderar stadsnätet!

Stadsnätet växer så det knakar och vi använder hela tiden fler och bättre tjänster. Därför uppgraderar vi stadsnätet för att kunna fortsätta ha ett nät i världsklass!

Det är fantastiskt roligt att fler och fler väljer stadsnätet och att användandet stiger. Det är inte bara roligt - det är dessutom viktigt för hela vår regions utveckling.

Dags för uppgradering

Precis som vilken teknik som helst behöver även stadsnätet uppgraderas ibland, detta för att vi ska kunna ta nästa steg och fortsätta hålla en hög driftnivå i nätet. Även om vi redan tjuvstartat lite kommer vi nu under de kommande veckorna att göra ett par driftarbeten i nätet, arbeten som påverkar dig som är ansluten. Arbetena kan därför medföra störningar på dina tjänster.

Det första driftarbetet görs natten till måndag den 18 november, därefter är ytterligare två tillfällen inplanerade. Du hittar alltid den senaste driftinformationen här på vår webb - klicka här för att läsa mer.

Vad uppgraderar vi?

Under de kommande veckorna uppgraderar vi mjukvaran, det vill säga de program och system som styr själva nätet. Arbetet görs centralt och det är därför som det berör alla kunder och inte bara vissa områden.

Längre fram i vår är det även dags att uppgradera hårdvaran, det vill säga delar av den fysiska utrustningen. Även detta sker centralt och kommer påverka dig som är ansluten. Mer information om detta kommer längre fram i vår.

HUR FÅR JAG INFORMATION?

Information om samtliga arbeten hittar du alltid här på vår webb. Vi kommer även lägga upp information på vår Facebooksida inför varje driftarbete. Ett tips är därför att följa oss på Facebook och prenumerera på våra inlägg. Om du vill kan du ta bort prenumerationen i efterhand. Vi kommer även i den mån det går att skicka ut sms till berörda kunder. Sms-systemet är dock inte helt felfritt då vår leverantör har haft vissa problem med utskicken, får du inget sms kan det vara orsaken. Vi gör dock så gott vi kan och hoppas att så många som möjligt nås av informationen. Hjälp oss gärna att dela den vidare!

Bra att veta

Några saker som kan vara bra att ha med dig är följande:

  1. Vi gör den här uppgraderingen för att nätet ska bli ännu bättre. Vi gör allt vi kan för att det ska bli så få störningar som möjligt, men vi vill ändå flagga för att det kan bli avbrott.

  2. Du hittar alltid den senaste driftinformationen här på webben. Snabblänken är karlstadsnat.se/driftinfo

  3. Du är självklart välkommen att höra av dig till oss om du har frågor! 

Tack!