2019-08-27

Vi söker en nätplanerare - elnät

Just nu söker vi en nätplanerare till vårt elnät. Läs mer om tjänsten och hur du ansöker här!

Sista ansökningsdag: 2019-09-26

Karlstads El- och Stadsnät är ett kommunalt bolag som äger, förvaltar, driftsäkrar och bygger ut Karlstads kommuns el- och fibernät. Vår affärsidé är att tillhandahålla trygg och prisvärd transport av el och bredbandstjänster. Bland våra medarbetare finns el- och fibermontörer, ingenjörer, tekniker, kommunikatörer och kundservicemedarbetare.

Tjänsten som nätplanerare hör till avdelningen drift elnät. Vi har hand om driften och förvaltar vårt elnät som omfattar allt ifrån 130kV ledningar och mottagningsstationer till 0,4kV nätet ut till abonnenter. Avdelningar består av 16 ingenjörer, tekniker och montörer som tillsammans jobbar för optimal drift av elnätet. Vi arbetar med planering, drift, underhåll, energimätning och dokumentation. Vi finns belägna i fina lokaler på Orrholmen, med Mariebergsviken utanför, så vår utsikt går inte av för hackor.

Arbetsuppgifter

Som nätplanerare ansvarar du, med stöd av vår driftorganisation, för att utveckla och förvalta elnätet i Karlstad. Som nätplanerare hos oss utvecklar du våra långsiktiga planer för framtidens elnät, samt på kortare sikt för investeringar kommande år.

Du får ansvaret för att identifiera behovet av åtgärder i nätet och driva nätplanen tillsammans med vår driftavdelning och elnätschef.

I din roll som nätplanerare har du i uppdrag att:

• Följa och bevaka framtida lastutveckling

• Följa och bevaka framtida kundbehov och vara visionär

• Vara kontaktyta till myndigheter och kommun

• Omvärldsbevaka utvecklingen inom elnätsbranschen


Som delaktig i vårt gäng på Karlstads El- och Stadsnät får du jobba i en organisation som har geografisk närhet till verksamheten vilket gör att du i din närmiljö kommer se vad som händer utifrån de långsiktiga planerna.

Du erbjuds:

• Bli en del av ett framgångsföretag

• Bli en del av en företagskultur där våra värderingar präglas starkt av högt engagemang.

• Kompetensutveckling

• Bli en av oss som bygger Karlstads infrastruktur för många år framåt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gedigen elnätskompetens med teoretisk utbildning motsvarande högskoleingenjör med inriktning mot elkraft. Vi har som krav att du har stor erfarenhet av ekonomi och kalkyler. Alternativt kan du ha relevant erfarenhet genom att arbeta som elnätsberedare och ha lång branscherfarenhet av nätplanering.

Vi använder DigPro Power som dokumentations- och beräkningsprogram och har du erfarenhet av det, så är det meriterande.

Meriterande är det även om du har erfarenhet av byggmetoder inom elnät, tekniska riktlinjer, EBR eller motsvarande.

Har du även erfarenhet av laddinfrastruktur och/eller energimarknadens reglermodeller är det meriterande.

Vi söker dig som är öppen, lyhörd, strukturerad och med ett strategiskt tänk. För det här jobbet behöver du ha en god analytisk förmåga.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanger oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan

Klicka nedan för att komma till ansökningssidan.

Sista ansökningsdag: 2019-09-26