2018-11-19

Vi söker en fibermontör!

Just nu söker vi en fibermontör, läs mer om tjänsten här.

Om oss

Karlstads El- och Stadsnät är ett kommunalt bolag som äger, förvaltar, driftsäkrar och bygger ut Karlstads kommuns el- och fibernät. Vår affärsidé är att tillhandahålla trygg och prisvärd transport av el och bredbandstjänster. Bland våra medarbetare finns el- och fibermontörer, ingenjörer, tekniker, kommunikatörer och kundservicemedarbetare.

Tjänsten är placerad på driftavdelningen för stadsnät och kommer ingå i den operativa avdelningen drift.

Arbetsuppgifter

Som fibermontör arbetar du med alla förekommande arbeten inom fibernät. Du kommer arbeta med optonätet med installation, reparation och underhåll. Svetsning, blåsning, dragning, förläggning av fiberkabel och kanalisation är vanliga arbetsuppgifter. 

Arbete med aktiv utrustning, byte av mediautrustning och switchar kommer också bli en del av arbetet. Vi söker dig som har erfarenhet eller utbildning inom området. På driftavdelningen arbetar vi i ett driftlag av montörer för daglig driftsättning och felsökning av fiber.

Dina arbetsdagar är rörliga och du förväntas ta stort eget ansvar för att driva ditt arbete framåt och hålla tidsplaner för de arbeten du blir ansvarig för.

Du kan komma att ingå i schemalagd beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker allra helst dig som har någon form av teknisk utbildning, såsom certifierade fibertekniker, kabeltekniker, spridningsnätstekniker, robust fibercertifikat eller annan utbildning inom området som vi bedömer likvärdig. Vi värdesätter också att du har några års erfarenhet av fibernätsverksamhet.

Meriterande är elteknisk ut-bildning/yrkesutbildning på gymnasienivå, alternativt KY-utbildning för distributions-elektriker eller annan utbildning inom el som vi bedömer likvärdig. Har du gått utbildningarna "Arbete på väg", "Heta arbeten" och har "ESA-utbildning" så är det meriterande. 

Datorvana är viktigt i arbetet då arbetsorderna sköts digitalt. Körkort B är ett krav, BE är meriterande.

Som person har du ett starkt ansvarstagande och stort engagemang för arbetet. Du har lätt för att ta initiativ och uppvisar en god social förmåga i dina kontakter och i ditt arbete med andra, både internt och externt. Du är en flexibel person som ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag. I arbetet ingår att ha kontakt med slutkund varpå det är viktigt att du är duktig på att hantera människor samt sätter stort värde i att hjälpa kunder på ett professionellt sätt.

Om anställningen

Tillsvidareanställning 100%, med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Elin Bertilsson, stadsnätschef. 054-540 80 13, elin.bertilsson@karlstad.se.

Åsa Wahlén, HR-specialist. 054-540 67 10, asa.wahlen@karlstad.se.

Peter Eriksson, facklig företrädare, SEKO. 054-540 74 64.

Ansökan

Sök tjänsten via denna länkFör att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.