2018-09-03

Vi söker en elnätschef

Just nu söker vi en ny elnätschef! Läs mer om tjänsten här.

sök jobbet här! 

Om oss

Karlstads El- och Stadsnät äger, förvaltar, driftar och bygger Karlstads kommuns elnät och kommunikationsnät. Vi är ett medborgarägt företag med ett kommunalt uppdrag att bedriva nätverksamhet för överföring av elektricitet och bredbandstjänster. Uppdraget innebär för funktionen drift elnät att långsiktigt säkerställa tillgänglighet och kvalite på vårt elnät. I uppdraget ingår samverkan med våra övriga funktioner med en gemensam målsättning att ge karlstadsborna bästa möjligheterna att bo och verka i kommunen.

Arbetsbeskrivning

Som elnätschef på Karlstads El- och Stadsnät kommer du få en mycket spännande nyckelroll i ett modernt bolag. Du har det övergripande elnätansvaret vilket innebär fullt ansvar för personal, budget, planering, drift- och underhåll, beredskapsorganisation och utbyggnad av distributionsnätet. I rollen ingår även att ansvara för elnätets strategiska frågor och att skapa en långsiktigt hållbar utveckling för vårt elnät genom strategier och målstyrning.

Du ansvarar för att vi lever upp till kundernas förväntningar på elnätet, idag och imorgon, och att vi tillsammans i företaget levererar enligt de uppsatta målen.

Vår elnätsdriftavdelning består av tolv anställda och i rollen ansvarar du för företagets beredskapsorganisation vilket även omfattar vår stadsnätsverksamhet.

Du är en viktig del av vår ledningsgrupp och rapporterar elnätsfrågor till VD och styrelsen. I rollen ingår även representation och arbete i olika arbetsgrupper inom kommunen, branschorganisationer och i liknande projekt.

Vi tror du är en duktig ledare som involverar personalen och får vår driftverksamhet att bedriva sin verksamhet. Du har kunskap om elnätsdrift från tidigare arbete eller annat sätt och vet vilka frågor som är viktiga att beakta. Vi tror även att du har en en strategisk höjd på ditt arbete och klarar att axla båda dessa roller parallellt.

Kvalifikationer

Personen vi söker bör ha flerårig ledar-/chefserfarenhet samt en god förståelse för ekonomi. Vi ser gärna att du som söker tjänsten har en ingenjörsutbildning inom el eller annan relevant utbildning och/eller lång erfarenhet inom området elnät, gärna inom driftverksamhet. Vi värdesätter om du har erfarenhet från branschen och har god förståelse för projektverksamhet.

Omfattning

Tillsvidareanställning heltid 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Klicka här för att komma till ansökningssidan.

Sista ansökningsdag: 2018-09-30

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis AB. För ytterligare information kontaktar du rekryteringskonsult Katarina Glennert, Tel. 073-077 49 56.