2018-05-16

Vi söker en drifttekniker

Vi söker en drifttekniker, här kan du läsa mer om tjänsten!

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads El- och Stadsnät är ett kommunalt bolag som äger, förvaltar, driftsäkrar och bygger ut Karlstads kommuns el- och fibernät. Vår affärsidé är att tillhandahålla trygg och prisvärd transport av el och bredbandstjänster. Bland våra medarbetare finns el- och fibermontörer, ingenjörer, tekniker, kommunikatörer och kundservicemedarbetare.

Tjänsten är placerad på enheten stadsnät drift. Vi är proffs på att bygga stadsnät som vi fyller med digitalt innehåll i en säkrad driftmiljö. Elnätet omfattar Karlstads tätort med ca 34 000 kunder och stadsnätet omfattar hela Karlstads kommun inklusive ytterligare sex kommunala stadsnät i Värmland med omnejd. Våra kunder i stadsnätet är privatpersoner med anslutningar i villa och flerfamiljfastigheter samt till företagsfastigheter. Kunder är även större operatörer (ISP) och offentliga myndigheter, bland annat kommunens alla fastigheter och verksamheter. Vi ser framtida kunder i vård och omsorg samt saker med IoT, vilket kommer kräva en säker och kvalitativ driftmiljö.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar med nätverk i världsklass med fokus på såväl dagens behov som framtida lösningar. Initialt kommer du få ett ansvar för MittNät, sju kommunala stadsnät i samverkan, att verkställa inventering och dokumentering av stadsnäten i linje med PTS driftsäkerhetsföreskrift. ”Driftsäkerhetsföreskriften 2015:2”. Dokumentationen görs med IT-baserade verktyg.

Arbetet innebär även kontakt och resor till de sju kommunala stadsnäten; Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstad, Munkfors, Vansbro och Åmåls stadsnät.

Kvalifikationer

Vi ser två möjliga profiler för uppdraget. Antingen kan du ha GIS-bakgrund, och därmed få lära dig tekniken kring driften av ett stadsnät hos oss, eller så är du en erfaren drifttekniker (sannolikt passivt nät).

Har du kompetens inom följande områden ses detta som meriterande:
-Projektledning
-Kartverktyg som DPCom m fl
-Certifierad eller erfaren fibertekniker
-Certifierad eller erfaren inom Robust fiber eller motsvarande
-Säkerhet
-Fastighetsnät

Erfarenhet av teknisk infrastruktur och kommunikation är bra. Karlstads El- och Stadsnät kommer kunna erbjuda utbildning för att fylla eventuella kompetensluckor hos sökande, som i övrigt uppfyller kraven.

Som person söker vi dig som är utpräglat noggrann med ordningssinne. Vi vill att du är självgående, men även gillar att arbeta i grupp. Vi vill också att du är engagerad och bra på att kommunicera med kunder och kollegor. Du är kvalitetsmedveten och har ett driv att utvecklas. Du behöver även ha förmågan att skapa struktur och kunna förmedla den till andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING OCH ANSÖKAN

Anställningens omfattning enlig överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 3 juni 2018.

Ansökan sker via denna länk.

KONTAKT

Kontaktperson: Elin Bertilsson, Stadsnätschef, 054-540 80 13

Facklig företrädare: Håkan Alfredsson, Vision, 054-540 73 62

ÖVRIGT

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.