2020-04-29

Vi söker en byggledare!

Vi söker nu en byggledare till vårt elnät. Läs mer om tjänsten här!

Sök jobbet

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. 
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstads El- och Stadsnät AB ägs av Karlstads kommun och är ett bolag som bygger och tar hand om det kommunala elnätet och fibernätet i Karlstad. Vi säkrar tillgången till elektricitet och bredbandstjänster för Karlstadsborna. Här arbetar cirka 80 medarbetare, bland annat el- och fibermontörer, ingenjörer, säljare och projektledare.

Du kommer att arbeta på vår projektfunktion där vårt huvudansvarar ligger i att att bygga ut vårt elnät och vårt fibernät (stadsnät). Vi gör även reinvesterings- och underhållsprojekt för att hålla våra nät i bästa möjliga skick.

Arbetsuppgifter

Byggledarens uppgift är att bidra som byggkunnig i tidiga skeden av nya projekt och med byggledning i pågående projekt. Mycket av byggledarens tid läggs alltså ute på byggarbetsplatserna.

Som byggledare hos oss består dagen av att leda uppdrag inom eldistribution till både större och mindre projekt. Du ansvarar för att uppdragen drivs och når uppsatta mål avseende ekonomisk investering och reinvestering så som tidplan, kvalité samt att krav för arbetsmiljö, och miljö följs. Uppdraget innefattas till exempel av anslutningsärenden, sammanställning av material och dokumentation. I rollen arbetar du med flera uppdrag samtidigt, vilka kan bestå av både nybyggnation och ombyggnation. Det är du som koordinerar entreprenaderna ute på fältet, du håller i trådarna och ser till att deadlines hålls, att arbetet blir gjort i rätt tid och med rätt kvalitet samt att budgeten hålls.

Som byggledare har du ansvar för, och därmed kunskap om:

 • arbetsmiljöansvarets fördelning
 • bygg- och installationssamordning
 • hantering av ekonomiska, tidsmässiga och juridiska risker i byggprojekt
 • att leda och kommunicera med olika yrkesgrupper 
 • entreprenadrätt ABT/AB och byggbranschens standardvillkor, AMA, EBR
 • tolka, läsa och förstå olika typer av bygghandlingar
 • olika byggnadstekniker och gällande byggnormer
 • projektledning
 • mätnings- och utsättningsteknik
 • bygg- och fastighetslagstiftning
 • företagsekonomi
 • miljöfrågor kopplat till byggproduktion

Kvalifikationer

För att trivas och göra ett bra jobb vill vi att du har en elektroteknisk utbildning på högskolenivå, eller har skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt som arbtesgivaren bedömer likvärdigt. Den vi söker ska ha kunskaper och erfarenhet inom schakt, förläggning av kabel/kanalisation, nätstationsbyggnation och projektering/beredning inom elkraft. Du behöver ha kunskaper inom dokumentationssystem, gärna DigPro. Vi vill också att du har goda kunskaper i Office-paketet och körkort. Du behöver ha några års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter. 

Meriterande är om du har erfarenhet av projektledning och av byggnation av fibernät. Har du erfarenhet av arbete som entreprenör är det också meriterande.

Vi söker dig som är noggrann, gillar att arbeta strukturerat och har en förmåga att hålla tidsplaner. Du tar själv ansvar för dina arbetsuppgifter, är inte rädd för att fatta beslut och vet hur du ska driva ditt eget arbete framåt genom att arbeta effektivt. Du arbetar lösningsorienterat och lägger upp ditt arbete på ett proaktivt sätt för att på så sätt undvika att problem uppstår.

Eftersom tjänsten innebär många olika kontaktytor är det betydelsefullt med god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga. Du är engagerad i ditt arbetssätt och tycker att det är spännande med ett företag som expanderar. Du behöver också vara stresstålig och förtroendeingivande. 

Anställningens omfattning

Heltid, tillsvidareanställning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-05-31

Referensnummer: KNAT-2020-151

Sök jobbet

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.