2020-12-21

Vi söker drifttekniker - el

Tjänsten vi söker tillhör vår avdelning Drift Elnät. Enheten arbetar med driften av vårt elnät. De närmsta kollegorna på avdelningen består av elva personer som är en blandning av drifttekniker och driftingenjörer. Tillsammans hjälps vi åt för att bidra till framtidens Karlstad.

Är det dig vi söker? Lämna din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker kommer du att arbeta med förebyggande underhåll, felsökning, felavhjälpning samt att vara involverad i alla kopplingsarbeten inom vårt distributionsnät, 0,4-130kV. Du får också vara med vid idrifttagning av nätstationer, montage och idrifttagning av kortslutningsindikatorer och rtu:er. Vi har även en buss med kabeltestutrustning som du kommer att arbeta med för fellokalisering av kabel. Du kommer vara delaktig i arbetet med att utveckla driften av elnätet. I tjänsten kan även beredskap komma att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har elteknisk utbildning/yrkesutbildning på minst gymnasienivå, alternativt KY-utbildning för distributionselektriker eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du behöver också ha datorvana och behärska Office-paketet. Vi vill att du har några års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Meriterande utbildningar är kabelprovning, kabelskarvning, kretsschemaläsning, ESA-utbildning och relevant EBR-utbildning. Dock är dessa utbildningar inget krav utan det viktigaste för oss är att du har en vilja att lära dig det som eventuellt saknas.

Som person har du ett stort ansvarstagande och engagemang för arbetet. Du har lätt för att ta initiativ och uppvisar en god social förmåga i dina kontakter, både internt och externt. Vi vill att du är en flexibel person som brinner för att ge god service och kvalitet i våra uppdrag. Du ser samarbete som ett av de viktigaste medlen för att nå uppsatta mål och goda resultat.

Då enheten är ytterst ansvarig för bolagets dagliga drift så är det viktigt att du är metodisk och noggrann samt kan hantera pressade situationer där många saker händer samtidigt. Vi kommer lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Körkort B är ett krav och BE är meriterande. Tjänsten kan utformas beroende på tidigare erfarenheter och kompetenser.

På Karlstads El- och Stadsnät får du en trygg anställning med en arbetsgivare som bryr sig om sina anställda. Hos oss ligger friskvård och god arbetsmiljö i fokus. Du får friskvårdsbidrag och vi har gym i våra lokaler. Du erbjuds också massage en gång i månaden.