2013-04-18

Karlstads Elnäts styrelse har utsett Helene Rinstad till ny vd för Karlstads Elnät med tillträde 1 juni 2013.

– Det är glädjande för oss i styrelsen att vi efter en intensiv rekryteringsprocess kunnat utse Helene till ny vd. Helene är en affärsdriven person med en gedigen bakgrund inom näringslivet.  Hennes starka resultatorientering, utvecklingsfokus och ledaregenskaper ser vi i styrelsen som viktiga för att kunna fortsätta Karlstads Elnäts utveckling, säger Ove Ekman, styrelseordförande Karlstads Elnät.

Helene bor i Karlstad, är 50 år gammal och utbildad ekonom. Hon kommer närmast från egen verksamhet där hon för närvarande arbetar med ett internationellt infrastrukturprojekt. Hon har tidigare varit vd och koncernchef för LBC Frakt Värmland och har mångårig chefserfarenhet från bland annat Telenor.

– Jag ser det som en spännande utmaning att få leda ett företag med två mycket expansiva verksamhetsområden. Inom elnätsbranschen kommer exempelvis ”smarta elnät” och egenproducerad el att vara viktiga utvecklingsområden.

Stadsnätsbranschen är mycket expansiv och Karlstads Stadsnät har de senaste åren växt starkt inom hela Karlstads kommun. Jag ser fram mot att leda verksamheten mot visionen nätverk i världsklass i framtidskommunen Karlstad, säger Helene Rinstad.

Fakta:

Karlstads Elnät är ett helägt dotterbolag inom koncernen Karlstads kommun. Vi har 33 600 kunder i elnätet och ca 7000 kunder i Karlstads Stadsnät.

För mer information kontakta:

Ove Ekman, styrelseordförande Karlstads Elnät, 070-681 15 89

Marija Borenius, chef för kommunikation och kundservice, 070-001 00 41