Fakturera Karlstads El- och Stadsnät

Karlstads El- och Stadsnät AB hanterar cirka 6 000 leverantörsfakturor varje år. Vi arbetar ständigt med att minska antalet pappersfakturor - var med oss på resan!

Ansluta till e-faktura

Fakturaformat som vi kan ta emot är både Svefaktura och PEPPOL. Ni kan sända fakturor till oss via vår tjänsteleverantör Inexchange AB. Vi har inga krav på testfakturor eller egna kommunikationsavtal, därför är det lätt för er att göra en anslutningsförfrågan mot oss. Vi kan även ta emot fakturor via nätverket PEPPOL.

Karlstads El- och Stadsnät PEPPOL-ID: 0007:5565276739
Karlstads El- och Stadsnät GLN: 7365565276738

Har ni frågor kring anslutning mot oss, vänligen kontakta supporten på Inexchange: support@inexchange.se

Skicka e-faktura via vår fakturaportal

För de leverantörer som inte har möjlighet att skicka e-fakturor har vi en fakturaportal hos Inexchange AB, där man kan registrera e-fakturor. Det är enkelt att komma igång och är en lämplig lösning för dig som skickar ett fåtal fakturor. Även med denna metod uppfyller ni lagkravet om elektronisk faktura till oss eftersom fakturan då blir en e-faktura i rätt format. Här kan man lägga in fakturor både till Karlstads kommun och oss bolag.

Du kan skicka upp till hundra e-fakturor gratis på detta vis. Första gången du ska skicka en faktura behöver du registrera dig. Det gör du enkelt via en länk på startsidan.

Registrera ett konto eller en e-faktura på Inexchange webbplats

Pappersfakturor

Du kommer under en tid framöver även att kunna skicka pappersfakturor till oss.

Fakturaadress pappersfakturor:

Karlstads El- och Stadsnät AB
Box 5050
650 05 KARLSTAD

Krav på innehåll i faktura

Det är viktigt att alla fakturor som skickas till oss innehåller nedanstående uppgifter. Om någon av uppgifterna saknas kommer vi eventuellt att returnera fakturan för komplettering innan vi kan betala.

  • Fakturanummer
  • Fakturadatum
  • Vilken vara eller tjänst som fakturan avser
  • Förfallodatum/betalningsvillkor
  • Fakturabelopp
  • Momsbelopp
  • Organisationsnummer/VATnummer/F-skattsedel
  • Bankgiro, PlusGiro, eller bankkonto till vilket betalning ska ske
  • Beställarens referenskod

Obs! Våra referenskoder har alltid sex positioner, inga mellanslag. Fyra bokstäver med versaler och två siffror AAAAnn (Även EXnnnn det vill säga, EX följt av fyra siffror kan i enstaka fall förekomma).