Driftstörningar i stadsnätet under tisdagen

Natten till tisdag 8 juni gjordes ett driftarbete i stadsnätet i stora delar av Karlstad. Vissa kunder upplevde efter arbetet störningar i sitt nät. Sedan tisdag förmiddag ska problemet vara löst. Läs mer här.

9/6: Gårdagens problem som drabbade enskilda kunder i Karlstads stadsnät ska sedan i tisdags förmiddag (8/6) vara löst. Kunder som mot förmodan fortfarande inte kommit igång med sitt nät uppmanas kontakta sin tjänsteleverantör för att få felet undersökt och åtgärdat. 

16.30: Dagens driftstörningar som drabbade enskilda kunder runt om i Karlstad ska sedan i förmiddags vara löst för de allra flesta. Vi märker dock att några få adresser fortfarande upplever anslutningsproblem. Vi beklagar självklart detta!

Följdproblem kan bero på olika orsaker och ibland kan det till exempel vara att man råkat kopplat något felaktigt när man försökt lösa problemet själv. Andra gånger är det helt enkelt att något system behövt lite extra tid på sig för att kunna "återhämta sig" efter störningarna. Vi hoppas att alla under eftermiddagen ska ha fått igång sitt nät och att det ska fungera som vanligt.

Om problemen ändå kvarstår under eftermiddagen/kvällen ber vi er att kontakta er tjänsteleverantör som förhoppningsvis kan hjälpa er att identifiera och lösa problemet. 

Tack för allt tålamod och visad förståelse under dagens störningar!

10.45: Sedan klockan halv nio ska stadsnätet vara igång som vanligt igen. Vi får dock fortfarande in samtal från kunder som ännu inte kommit igång med sitt nät. Vi vill därför förtydliga att det kan behövas en omstart av din utrustning (router/media-box) för att nätet hemma hos dig ska kicka igång igen. Vänta åtminstone en timme efter omstarten.

Kvarstår problemet ändå ber vi dig att kontakta din tjänsteleverantör för att undersöka vad problemet kan bero på. 

08.45: De flesta kunder ska nu ha fått tillbaka sitt nät. Om du fortfarande har problem - starta om din utrustning (exempelvis mediabox eller router) och vänta. Skulle du mot förmodan fortfarande inte få igång internet två timmar efter omstart, kontakta din tjänsteleverantör.

En definitiv klarrapport kommer som tidigast vid 10-tiden. Vi uppdaterar så fort vi vet mer.

07.30: Vissa kunder som berördes av nattens driftarbete upplever just nu störningar i sitt nät. Vi jobbar med att försöka lösa problemet och uppdaterar här så snart vi har ytterligare information. 

-------------------------------------------------------------------

Natten till tisdag den 8 juni mellan kl. 00-06 gör vi en mjukvaruuppdatering i stadsnätet i stora delar av Karlstad. Arbetet görs för att vi ska kunna fortsätta att hålla hög nivå på vår driftsäkerhet och på våra tjänster. Under arbetets gång kan du som är ansluten eventuellt märka av vissa störningar, men förhoppningsvis kommer du inte att märka av något alls.

Du kan eventuellt behöva starta om din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc.) om du upplever problem längre fram under tisdagsmorgonen. Förhoppningen är dock att du inte ska behöva göra något alls.