2020-04-14

Planerat driftarbete i stadsnätet - del fem

Natten till tisdag 14 april genomfördes den femte delen i vårt stora uppgraderingsarbete i stadsnätet. Läs mer här.

Kl. 9:05: Felet ska nu vara löst, både för Telias iptv och för de internettjänster som felade. Vi fortsätter dock att bevaka läget så att eventuella fel inte uppstår på nytt och så att inte vi nåtts av fel information. Om du fortfarande upplever störningar ber vi dig att först och främst starta om all din utrustning, följ instruktionerna nedan.

  1. Dra ur strömadaptern ur mediaboxen. Var noga med att ha strömadaptern ansluten till vägguttaget under hela proceduren och dra enbart ur änden som sitter inkopplad i mediaboxen (den lilla, runda). Det finns en risk att strömadaptern kan ta stryk annars.

  2. Låt mediaboxen vara utan ström i cirka 20-30 sekunder.

  3. Sätt tillbaka strömsladden i mediaboxen och vänta ett par minuter så att systemet hinner starta om.

  4. Gör liknande procedur med router, ev. tv-box, etcetera.

14 april kl. 8:25: Just nu är det vissa störningar på en del tjänster i stadsnätet. Bland annat ser vi att det är problem med Telias iptv, något vi felsöker. För dig som upplever problem med din internettjänst ber vi dig att starta om din utrustning. När du startar om din mediabox är det viktigt att du låter elkabeln, det vill säga strömadaptern, sitta kvar i vägguttaget och i stället bryter strömmen till boxen genom att dra ut den ände som sitter inkopplad i boxen. Strömadaptern kan i vissa fall ta stryk annars.

-------------

Tidigare: Arbetet kommer att pågå natt till tisdag 14 april mellan kl. 00-06. Under tiden kommer det att bli längre avbrott och störningar på dina stadsnätstjänster. Störningarna kommer dock enbart att pågå under det planerade driftfönstret, det vill säga under natten. Arbetet berör hela stadsnätet och påverkar därför samtliga anslutna kunder.

Detta är ett steg i vår stora uppgradering av stadsnätets kärna. Du kan läsa mer om vårt uppgraderingsarbete här.

 

Vi uppgraderar stadsnätet, läs mer här.