2019-11-28

Planerat driftarbete i stadsnätet - 28 november

Natten till torsdag 28/11 genomförde vi ett driftarbete i stadsnätet. Arbetet gick helt enligt plan. Läs mer här.

Uppdatering efter nattens arbete 28/11

Nattens arbete gick bra och helt enligt plan, vi genomförde alla kritiska moment med lyckat resultat och vi har därför inga störningar i nätet. Vi utvärderar nu och ser över eventuella restarbeten som kan behöva genomföras. Vi återkommer med information i sådana fall. 

----------------------

Natten till torsdag 28/11 mellan kl. 00:00-08:00 gör vi ett driftarbete i stadsnätet som berör samtliga kunder. Arbetet är ett steg i vår stora uppgradering som pågår just nu. Vår förhoppning är att det här kommer att vara det sista tunga arbetet nu under hösten, dock är det en del kritiska punkter som ska genomföras vilket kan medföra störningar i nätet. På grund av det kommer vi att ta det säkra före det osäkra och inte forcera arbetet så snabbt som möjligt utan i stället, om så krävs, dela upp och flytta vissa delar till nästa vecka för att minimera risken för stora störningar. Med andra ord kan det bli ett kritiskt arbete även under nästa vecka, men vår förhoppning är som sagt att hinna med allt natten den 28:e. Mer information kommer.

Varför görs uppgraderingen?

Vårt stadsnät växer och fler och bättre tjänster används dagligen. För att kunna hålla en hög kvalitét även i framtiden behöver nätet med jämna mellanrum uppgraderas. Nu förbättrar vi mjukvaran som styr nätet, senare i vår kommer även en del av hårdvaran, det vill säga nätets kärna, att uppgraderas.

Hur får jag information?

Information om samtliga arbeten hittar du alltid här på vår webb. Vi kommer även lägga upp information på vår Facebooksida inför varje tillfälle. Ett tips är därför att följa oss på Facebook och prenumerera på våra inlägg. Om du vill kan du ta bort prenumerationen i efterhand. Vi kommer även i den mån det går att skicka ut sms till berörda kunder. Sms-systemet är dock inte helt felfritt då vår leverantör har haft vissa problem med utskicken, får du inget sms kan det vara orsaken.

Frågor?

Om du undrar över något är du varmt välkommen att kontakta oss.