2018-12-11

Planerat arbete i stadsnätet

Natten till tisdag 11 december gör vi ett större arbete i stadsnätet vilket kommer innebära avbrott för samtliga anslutna. Läs mer här.

Stadsnätet växer snabbt och fler och fler använder mer och mer krävande tjänster, vilket såklart är jättekul! För att klara av all trafik behöver kärnan i nätet uppgraderas till större kapacitet. Detta görs natten till den 11 december. Arbetet pågår mellan kl. 00:00-06:00 den 11 december . Under tiden kommer du som är ansluten till stadsnätet att uppleva avbrott på dina tjänster. Om din anslutning inte fungerar som den ska under tisdagsmorgonen kan du testa att starta om all din utustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc.) så att den får ny kontakt med nätet.

UPPDATERING KL. 07:10: Många har fått tillbaka sin anslutning, men inte alla. Vissa delar av arbetet har dragit ut på tiden. Våra tekniker arbetar för fullt just nu. Vi har ingen prognos för tillfället men vi hoppas att allt ska vara uppe igen inom kort.

UPPDATERING KL. 07:30: Allt arbete ska nu vara klart, dock har vi problem med iptv:n i nätet. Felsökning pågår, vi återkommer med ny info så snart vi vet mer.

UPPDATERING KL. 09:40: Enligt våra första tester ska nu även iptv:n vara tillbaka igen, med andra ord ska allt fungera som vanligt. Vi fortsätter dock att göra tester under förmiddagen för att kontrollera driften i nätet. Om du fortfarande upplever störningar kan du testa att starta om all din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc.) så att den får ny kontakt med nätet. Vid fortsatta problem ska du kontakta din tjänsteleverantör för att göra en felanmälan.

UPPDATERING KL. 10:31 Testerna som gjordes under förmiddagen visar att Viasats internettjänster ligger nere, felsökning pågår. 

UPPDATERING KL. 11:25 Nu ska även Viasats tjänster vara uppe igen. Om du fortfarande upplever störningar kan du testa att starta om all din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc.) så att den får ny kontakt med nätet.