Internet

 • Om jag vill beställa Internet, vem beställer jag av?

  Du ska vända dig till de Internetleverantörer som vi erbjuder och som du avser att välja. Klicka här för att läsa mer om våra tjänster och leverantörer.

 • Vad finns det för tjänsteleverantörer?

  Karlstads stadsnät är ett öppet nät vilket innebär att vi strävar efter att det ska finnas ett stort utbud leverantörer och tjänster. På tjänsteportalen hittar du hela vårt utbud.

 • Vilka hastigheter erbjuds?

  Vi har internethastigheter mellan 1 Mbit/s till 1 Gbit/s - d.v.s. 1 000 Mbit/s. Du kan läsa mer om våra Internettjänster genom att klicka här.

 • Vilken internethastighet passar mig?

  10 Mbit/s
  Enkel internettjänst för det lilla hushållet med små behov. Rekommenderas endast för vardagsärenden som t.ex. e-post (utan stora filer), bankärenden, läsa webbtidning, rese- och biljettbokningar samt telefoni.

  30 Mbit/s
  Fungerar för hushåll med en eller två personer med lite större behov - streamar film och playkanaler samt musik. Fungerar bra för vardagsärenden som t.ex. e-post (även med mindre bilder och filer), bankärenden, läsa webb- och pdf-tidning, rese- och biljettbokningar samt telefoni.

  100 Mbit/s
  Just nu den mest populära internettjänsten hos våra anslutna kunder. Bästa valet för hushåll med flera användare som flitigt använder internet samtidigt - streamar film, tv, sport och musik, spelar dator- eller tv-spel, laddar ned filer. Vardagssysslorna med t.ex. e-post (även med större bilder och filer), bankärenden, rese- och biljettbokningar samt telefoni fungerar stabilt även vid stor belastning i hemmanätet. Självklart val om du jobbar hemifrån.

  250 Mbit/s - 1 Gbit/s
  För dig som aldrig nöjer dig med något annat än det allra bästa och senaste. Med hastigheter upp till 1 Gbit/s (1 000 Mbit/s) finns det inte längre någon som helst begränsning för vad du och alla andra i hushållet eller på företaget kan göra - samtidigt! Ladda ner och upp enorma filer, streama hd-tv med perfekt upplösning och känn dig säker på att inget försämrar din egen reaktionsförmåga när du spelar spel online.