På offentliga platser

Antalet elbilar ökar och snart kommer möjligheter till laddning att ses som en självklarhet. Det är enklare än du tror att sätta upp egna laddare och vi hjälper dig hela vägen.

symbol - parkeringAtt erbjuda möjligheter till elbilsladdning visar att du ligger i framkant och tar ansvar. Antalet elbilar ökar och allt fler ser sig vara elbilsägare inom en snar framtid, laddmöjligheter kommer därför att ses som en självklarhet på offentliga platser, som till exempel på köpcenter eller parkeringshus. Att sätta upp en laddare blir ett enkelt sätt att locka kunder och en viktig service för dem och för dina medarbetare.

Egen laddare från Karlstads El- och Stadsnät!

En laddstolpe passar bra för parkeringsplatser där man vill att flera ska kunna ha möjlighet att ladda. Den har två uttag vilket gör att två bilar kan ladda samtidigt, för den behövs alltså två parkeringsplatser. Vi hjälper dig med:

  • Konsultation och handledning
  • laddstople (äga själv eller hyra),
  • installation,
  • drift och underhåll.

Vad kostar det?Hör av dig till oss så lämnar vi en offert. Stöd finns att söka från Naturvårdsverket.

Om din elanläggning behöver säkras upp för att installationen ska vara möjlig ansvarar du själv för att arbetet ska utföras av en behörig elinstallatör.

När flera personer nyttjar laddningen

Stolpen är förberedd för det med olika funktioner, det går till exempel att koppla id-brickor för att hålla koll på vem som laddar och hur länge. I vår drift och underhåll ingår även statistik och underlag över elanvändningen.

Det är fastighetsägaren som ansvarar för fakturering mot slutkunden som nyttjat laddplatsen.

Snabbladdare

En snabbladdningsstation kan likställas med en bensinstation, där kan du ladda elbilen på 15-30 minuter. Att etablera en snabbladdningsstation är en stor investering, men genom att välja en strategisk bra plats kan det vara en bra satsning. I Karlstad har vi flera snabbladdningsstationer, du kan se var de finns under L-platser. Vill du veta mer om vad det innebär att etablera en snabbladdningsstation är du välkommen att höra av dig så kan vi berätta mer och reda ut dina funderingar.

Välj rätt kontakt

Vilken eller vilka kontakter som ska erbjudas vid din laddstolpe eller laddbox är en viktig fråga. Du kan läsa mer om det under Kablar och uttag.

symbol - kartnålTillsammans med Karlstads kommun etablerar vi fler laddplatser

Karlstads kommun ska tillsammans med oss på Karlstads El- och Stadsnät se över de parkeringsplatser som ägs av kommunen för att öka antalet laddplatser i kommunen.

Laddplatser idag

Idag finns ett flertal laddplatser i form av snabbladdare och semisnabba laddare. Läs mer under L-platser.