Villaägare - Karlstads El- och Stadsnät

Villaägare

Stadsnätet ger dig en fiberanslutning med massor av möjligheter. Du får ett snabbt och säkert bredband med massor av tjänster att välja bland. Befriande bredband helt enkelt.

Via stadsnätet får du följande möjligheter:

  • Internet, TV och telefoni i ljusets hastighet.
  • Ett hundratal tjänster att välja bland från många olika leverantörer.
  • Internethastigheter mellan 1-1000 Mbit/s i båda riktningar.
  • En framtidssäker fiberanslutning och en investering som sannolikt ökar värdet på din bostad.

Vill du också ha en fiberanslutning?

Gör en intresseanmälan så skickar vi ett avtalsförslag till dig. Du kan göra det genom att klicka här och söka på din adress. Du kan även maila till kundservice.stadsnat@karlstad.se och berätta att du vill ha ett avtal skickat till dig. I filmen kan du se hur en villaanslutning går till.

Hur blir jag ansluten?

När vi ansluter en villa måste vi planera, gräva och dra fiber. För att det ska bli lönsamt för alla behövs ett tillräckligt stort intresse i ditt område. Först då kan en anslutning till stadsnätet bli möjlig. En anslutning sker i olika steg:

  • 1. Intresse. Här tar vi in intresseanmälan och avtal. Vi håller ett öga på antalet anmälningar. När vi ser att det finns ett tillräckligt stort intresse, eller när vi ser en möjlighet till att bygga ut, går vi över till nästa fas.
  • 2. Beställning. Nu börjar vi bearbeta ditt område för att få in så många avtal som möjligt. När tillräckligt många i ditt område har beställt en anslutning fattar vi beslut om genomförande.
  • 3. Byggnation. När tillräckligt många har bestämt sig för en anslutning och skickat in avtal börjar vi att bygga ut vårt nät för att ansluta dig och ditt område. Du får självklart information längs vägen.
  • 4. Uppkoppling och efteranslutning. Nu är ditt område anslutet! Om du inte valde att ansluta dig i samband med byggnationen har du chansen att göra det i efterhand.

Bor du i ett område där det redan finns fiber går anslutningsprocessen mycket snabbare. Då är det bara att installera fibern in till din villa. Detta gäller så länge din villa finns i närheten av befintlig kanalisation och fiber. Du får gärna kontakta oss för mer information.

Bli kontaktperson

I varje villaområde söker vi en eller flera kontaktpersoner som brinner lite extra för en anslutning till Karlstads El- och Stadsnät. Som kontaktperson berättar du för dina grannar om stadsnätet och vad en anslutning innebär. På så vis kan du hjälpa till att snabba upp anslutningsprocessen. Kontakta oss om du är intresserad!

Vad kostar en anslutning?

För en enskild anslutning för villa i tätort är anslutningspriset 19.900 kr. För anslutningar på landsbygden finns inget bestämt pris då varje anslutning kräver en egen uträkning.