2017-04-24

Vi söker en sakkunnig projektledare med inriktning elnät

Karlstads El- och Stadsnät söker en kunnig och erfaren projektledare till affärsområdet elnät. Ta chansen till att driva några av regionens största elprojekt samt vara med och skapa helt nya elnät inom Karlstads kommun. Allt på en arbetsplats i framkant!

Denna tjänst riktar sig till dig som är en erfaren projektledare med viljan och engagemanget att ta klivet in till oss på Karlstads El- och Stadsnät och bli vår sakkunnige inom just elnät.

Om oss

Karlstads El- och Stadsnät är ett helägt kommunalt bolag i Karlstads kommun. Vår affärsidé är att tillhandahålla trygg och prisvärd transport av el och bredbandstjänster för det dagliga livet med fokus på framtidens behov. Vi är proffs på att bygga, driva och förvalta driftsäkra nät inom både elnät och stadsnät. Elnätverksamheten omfattar Karlstads tätort. Elnät har 34 000 kunder och omfattar fyra mottagningsstationer, 350 nätstationer och ca 125 mil ledningar som till över 97% är kabelnät.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en projektledare med spetskompetens inom större elkraftsprojekt och söker dig som har erfarenheten att både se och drivas av att koordinera och skapa en helhetsbild över flöden i projektprocessen. Rollen blir en projektledartjänst med fokus på att skapa en helhetsplan. För att passa i rollen skall du drivas av att både se det långsiktiga och det kortsiktiga – lägger vi ”pusslet” rätt idag, för att växa om tio, kanske tjugo år? Hur skapar vi standarder för hur hela företaget arbetar, hur ser våra interna processer ut och hur kan vi vidareutveckla dessa? Frågor likt dessa kommer att ligga till grund för denna tjänst.

Tjänsten som projektledare består av projektledning inom eldistribution, till både större och mindre projekt. I rollen som projektledare kan du komma att leda och ansvara för ett eller flera projekt samtidigt.

Arbetet innefattar både interna och externa kontakter. Bland annat kontakter inom hela koncernen Karlstads kommun, beställare och montörer. Du för även dialogen med inhyrda underentreprenörer.

Du som projektledare har ett ekonomiskt budgetansvar för dina projekt. Du ansvarar även för processer och genomföranden av upphandlingar till dina projekt. Du rapporterar löpande till bolagets projektchef.

I rollen tror vi att du kommer att växa och bli bolagets ”mentor” inom just elnät för nya kollegor. Därför söker dig med ett högt engagemang, proaktivt driv samt en entusiasmerande retorik för att få med dig övriga medarbetare!

Karlstads El- och Stadsnät är ett bolag med stark framtidsanda och nyfikenhet på utveckling. I samband med din uppstart hoppas vi att du kan inspireras av den spännande fas vi befinner oss i kring färdigställandet av en av våra större satsningar, Karlstads östra mottagningsstation. Då projektet är i slutfasen kommer det inte att hamna på ditt bord, men vi tror att det kan ge inspiration samt inblick i hur vi vill att du ska arbeta för att skapa ett attraktivt elnät i hela kommunen.

Kvalifikationer

Du är ordningsam och noggrann, arbetar strukturerat och kan hålla tidsplaner. Du är en självgående person och har en mycket god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen som projektledare hos oss ska du vara driven och ha viljan att sträva framåt och utvecklas. Du är engagerad i ditt arbetssätt och tycker att det är spännande med ett företag som expanderar.

För att trivas och göra ett bra jobb ser vi gärna att du har en elektroteknisk utbildning på högskolenivå, eller motsvarande. Tjänsten ställer även krav på goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har en gedigen erfarenhet från arbete på ett elnätsbolag, samt har kännedom om branschen och den teknik, de standarder, lagar och regelverk som gäller.

Du är van med att arbeta i projektform och agera projektledare.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansökan sker via den här länken.

Sista ansökningsdag är 14 maj 2017.

Kontaktperson

Ellinor Hammar - rekryteringskonsult Randstad.

073-064 47 86, ellinor.hammar@randstad.se

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.