2017-06-12 - 2017-06-13

Planerat arbete i stadsnätet - Vålberg, Edsvalla, Trangärd/Kätterud, Segerstad, Stockfallet, Norra Järpetan, Botorp

(Uppdaterat 2017-06-14 kl. 09.00) Nattarbetet med att flytta en en stor fiberkabel har tog längre tid än planerat. De allra flesta kunderna var igång redan på morgonen men bland annat Botorp hade störningar under dagen. Detta är nu löst. Läs mer genom att klicka på rubriken.

14 juni kl. 09.00 ca: Igår kväll, ca kl.21.00 var alla tjänster igång som vanligt. Om du fortfarande upplever problem i dina bredbandstjänster (internet, IP-tv, telefoni) ber vi dig att starta om all din utrustning (mediabox/fiberbox, router, tv-box, dator mm.). Det ger nätet chansen att få ny kontakt med utrustningen.

13 juni kl.19.15 ca: Nu ska även kunder i Botorp börja få sina bredbandstjänster tillbaka. Det kvarstår störningar på kabel tv-tjänsterna, vi fortsätter arbeta för att även det ska fungera som vanligt igen.

Om du fortfarande upplever problem i dina bredbandstjänster (internet, IP-tv, telefoni) ber vi dig att starta om all din utrustning (mediabox/fiberbox, router, tv-box, dator mm.). Det ger nätet chansen att få ny kontakt med utrustningen.

13 juni kl. 15:35 ca: Arbetet har tagit längre tid än väntat och flera kunder - främst i Botorpsområdet - har fortfarande problem med sin anslutning. Vi kommer att fortsätta att arbeta tills samtliga anslutningar är uppe igen. Vi siktar på att bli klara så fort som möjligt, enligt prognosen just nu bör samtliga vara igång under kvällen.

13 juni kl. 11:10 ca: Enligt den senaste beräkningen borde samtliga anslutningar vara uppe under eftermiddagen igen. Många har dock redan kommit igång, och fler lär komma igång redan innan lunchtid.

13 juni kl. 08:45 ca: Under natten har vi arbetat med att flytta en kabel med flera fibrer. Kabeln behöver klippas och varje hårstunn fiber behöver skarvas i två ändar. Detta har tagit längre tid än beräknat, de alldra flesta kablarna är skarvade och klara men några kvarstår vilket gör att några kunder fortfarande har avbrott. Vi arbetar så snart vi kan för att alla ska ha sina tjänster tillbaka.

9 juni kl. 13.45
Just nu pågår en stor ombyggnation av en väg norr om Stockfallet. Arbetet innebär bland annat att en väg kommer att flyttas vilket gör att vi behöver flytta ett antal fiberkablar. Flera områden kommer att beröras av arbetet som kommer att innebära ett längre avbrott, arbetet sker på natten.

Område: Vålberg, Edsvalla, Trangärd/Kätterud, Segerstad, Stockfallet, Norra Järpetan.
När: 12 juni kl. 22:00 - 13 juni 06:00